Utelåst

Jag visste att det skulle hända förr eller senare. Lyckades undvika det under hela mitt år i Skövde och hittills under mina nästan två månader i Malmö. Men nu, ikväll, hände det. Jag la nycklarna ovanpå en av tvättmaskinerna, stuvade in tvätten, satte tvättkorgen åt sidan och gick därifrån. Halvvägs tillbaks till lägenheten insåg jag att någonting fattades. Nycklarna. Skulle fan behöva ta in på ett hotell, hittade några bra hotell här när jag Googlade: www.hotell-malmö.se.

 Saken är den att dörren låser sig av sig själv när man stänger den och allt är så högteknologiskt så man måste ha en liten plastplatta som man håller upp mot datorskärmen på väggen, för att få komma in. Man kan dessutom bara komma in om man bokat just den tiden. En enda minut åt fel håll så blir man inte insläppt. Jag har extranycklar, men ingen extra plastplatta och min enda plastplatta låg nu inlåst inne i tvättstugan ovanpå tvättmaskinen och bara hånskrattade åt mig när jag tittade på den genom fönstret.

Lyckligtvis hade jag inte låst lägenhetsdörren när jag gick till tvättstugan och ännu mer lyckligtvis så tvättade någon annan samtidigt. Så det var bara att hämta lite böcker att läsa och gå och sätta mig utanför tvättstugan och vänta tills denna någon kom för att hämta sin tvätt. Hon tyckte det var lite roligt. Jo, lite roligt var det.. fast det kunde ha blivit mindre roligt. Jag bör hålla hårt i min plastplatta.

No Comments for “Utelåst”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *